lunes, 7 de noviembre de 2011

La Guerra del Peloponeso (o cómo cambiar el curso de un mal día).

¡Vaya mañanita! Si viviera en el siglo V a.C. ahora mismo estaría haciendo las maletas. ¿Para qué? Para ir a Delfos a preguntar al oráculo por qué a mi, en qué he ofendido a los dioses y qué tengo que hacer para solucionarlo.

Como no es así, he subido la presentación del tema de hoy, la Guerra del Peloponeso, y os lo enlazo para que podáis verlo desde casa. Démosle una segunda oportunidad al día de hoy. Si no funciona... ¡habrá que ir a Delfos!


8 comentarios:

  1. Ahora tengo dos opciones, quedamos todos juntos un día de estos (espero que pronto)o nos vamos las dos a Delfos. Tu eliges! jejejeje

    ResponderEliminar
  2. Vale va, nos vamos a Delfos!!! Pero de aqui a que llegue ese dia, nos vamos a tener que conformar con quedar todos el dia 19, no? Algo es algo :) Pero que conste que lo de Delfos queda en pie!

    ResponderEliminar
  3. pots fer-li un pregària a Asclepi, està més prop, a Empúries.

    ResponderEliminar
  4. Ja... Empúries està molt bé, però Delfos és Delfos!

    ResponderEliminar
  5. em sembla que la clau del final de la guerra està en l'ajuda persa a Esparta. Ja li anava bé als perses que els grecs es mataren entre ells per poder controlar el mediterrani oriental. Uns avançats al "divide et vencis" de Cesar? I així fins a l'aparició dels macedonis i Alexandre el gran.

    ResponderEliminar
  6. Des de la pesta (i la mort de Pèricles) els atenesos ja no van ser els mateixos, però està clar que l'ajuda persa a Esparta no els va ajudar gens, no.

    En fi, Grècia sempre tan interessant i mira els pobres què malament ho estan passant ara.

    ResponderEliminar
  7. Ja, però aquests no són grecs clàssics. Durant la dominació otomana, un pesta va minvar molt la població i crec que els turcs varen repoblar amb gent de nord, sobretot albanesos. A més d'altres invasions demogràfiques de després de la caiguda de l'imperi romà. Per molt que s'empenyen els d'ara, dels clàssics nomès els queda l'alfabet. La religió Ortodoxa és molt pitjor que la catòlica,almenys és el que vaig poder observar en les dos viatges que vaig fer la Grècia profunda. Per no palar del masclisme imperant i la bruticia a les platges o als voltants de les carreteres, etc......

    ResponderEliminar