domingo, 8 de marzo de 2015

Algunes dones gregues

Hui, 8 de març, celebrem el Dia de la Dona. A l'IES Vilamarxant estem preparant tot un seguit d'activitats per fer durant la setmana i recordar moltes dones que, encara que no han sigut molt visibles, sí han fet gras aportacions al món i a la nostra cultura. 

Des de les matèries de Clàssiques, com no podia ser d'altra manera, parlarem de dones que, amb moltes dificultats, destacaren en l'antiguitat i deixaren el seu granet de sorra en Grècia i Roma. Dones que són un exemple que les coses es poden fer d'una altra manera i que, fins i tot en una cultura patriarcal com l'occidental, podem trobar el nostre lloc i seguir lluitant per què siga normal trobar noms de dones en els diaris, en la televisió i en els llibres d'història. 

A més, aquest mes de març és important perquè el dia 6 es cumpleix l'aniversari de la mort d'una dona vital en la història, en la nostra, en la del Mediterrani, en la història de Grècia. Una dona que va dedicar bona part de la seua vida a lluitar per la llibertat del seu poble i per la cultura, pel patrimoni grec que, encara hui, està dispers per museus arreu del món. Per això hui parlem de dones gregues, i volem fer un homenatge a la Musa grega del segle XX, la gran Melina Mercouri. Για εσένα, Μελίνα, σ'ευχαριστούμε πολύ! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario